CAE

CAE

CAE HAZIRLIK

 

Cambridge Üniversitesi’nin düzenlediği CAE sınavı, iş dünyasında ve eğitim kurumlarında advanced seviyesini belgeleyen bir sınavdır. Uluslararası alanda birçok üniversite, şirket ve devlet kurumu tarafından kabul gören bir sertifikadır. İleri düzeyde İngilizce seviyesine sahip olduğunuzu gösterir. Avrupa dil pasaportu düzeyi C2’ye karşılık gelir.

Sınav okuma, yazma, İngilizcenin kullanımı, dinleme ve konuşma bölümlerinden oluşur. Bu düzeyde İngilizce konuşanlar üniversitelerde her türlü akademik dersleri takip edebilir. İş yaşamında profesyonel düzeyde iletişim kurabilir.

CAE sınavına yönelik eğitimler advanced seviyesi ve üzerindeki öğrenciler için uygundur. Avrupa dil pasaportu düzeyi C2’ye karşılık gelir.

Avrupa Lisan Yabancı Dil Kursu‘nda  CAE Sınav Hazırlık Eğitimleri

Sınav sistemiyle paralel olarak CAE hazırlık eğitimleri 5 bölümden  oluşmaktadır. (Listening, Speaking, Reading, Writing, Use of English) CAE sınıflarına alınan ve zaten belirli bir seviyede İngilizce bilgisine sahip olan öğrenciler taktik ağırlıklı bir sınav olan CAE’de performansı artırmayı amaçlayan bir eğitim anlayışıyla yetiştirilirler.

Eğitim sistemi, sınav sistemi ve stratejileri doğrultusunda uygulama içeriklidir ve Genel İngilizce eğitim çalışmalarını içermez.

CAE sınavına yönelik eğitimler 6. kur seviyesinde olan yani advanced seviyesi ve üzerindeki öğrenciler için uygundur.

Avrupa Lisan Yabancı Dil Kursu‘nda  CAE sınav hazırlık programı özel ders şeklinde verilir.

31

CAE Sınav Hazırlık Programlarında eğitim materyali olarak Cambridge University yayınlarının Objective CAE isimli kitabı kullanılmaktadır..

 

 

 

 

CAE Sınavına Kimler Katılabilir?

Üniversite ve yüksek öğrenim düzeyinde İngilizce eğitim alan ,uluslararası profesyonel kurumlarda çalışan ,İngiltere ve  Avusturalya vizesi için başvuran kişiler bu sınava katılabilir. CAE sınavına Advanced seviyesinden sonra girilmesi tavsiye edilir.

CAE sertifikasını kabul eden kurumlar

Dünyada 3.000’den fazla üniversite, kurum ve devlet dairesinin yanı sıra İngiltere ve Avustralya konsoloslukları vize başvurularında CAE sertifikasını  kabul etmektedir.

CAE Sınavına Başvuru;

CAE sınavına başvuru için, başvuruların doğrudan sınav merkezlerine yapılması gerekmektedir. İlgili Sınav Merkezlerinin detaylarına ulaşmak için  internet aracılığı ile http://turkey.cambridgeesol.org/ adresine başvurulmalıdır.

Siteye ulaştıktan sonra 3 basit adımla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz:

  1. Sınav merkezi Bulma;

Siteye ulaştıktan sonra (http://cambridgeesol-centres.org/centres/index.do) adresinden size en yakın sınav merkezini tesbit edin.

  1. Tesbit ettiğiniz Sınav merkezi ile iletişime geçme

İlgili sınav merkezi ile iletişem geçildiği zaman adaylara sınava nasıl kayıt yapılacağı ve ne kadar ücret ödeneceği gibi bilgilere ulaşılabilir.

  1. Sınava ne zaman ve nasıl katılabilirsiniz ?

CAE sınavı Paper based ve Computer based olmak üzere iki ayrı format olarak uygulanmaktadır. Bu sınav türlerinin tarihleri farklı olmakla ve her sene değişmekle birlikte yılda ortalama 30 – 40 sefer yapılmaktadır.

 

CAE Sınavının Süresi;

5 bölümden oluşan sınav toplam 4 saat 40 dakikadır.

35

CAE sınavının sonuçlarının geçerliliği;

CAE sınavının geçerlilik süre sınırı yoktur, herhangi bir okul diploması gibi olduğundan sınavı basari ile gecen öğrenciler tekrardan sınava girmek zorunda değildirler. Tıpkı bir diploma gibi ömür boyu kullanılabilir.
CAE Sınavına Hangi Seviyede Hazırlanılmalıdır?

CAE sınavına Advanced seviyesinden sonra girilmesi tavsiye edilir. Bununla birlikte Avrupa Lisan Yabancı Dil Kursu‘nda  her seviyeden öğrenciler için çözüm sunulmaktadır

 

CAE Sınavında Geçerli , Yaygın Anlamda Kabul Gören Skorlar;

CAE sınavı için minimum geçer notu 60 olarak belirlenmiştir. Her bir bölümün toplam not içindeki ağırlığı %20’dir. Üç tip geçme notu vardır (A, B ve C) ve bu notlardan her hangi birini alan adaya CAE sertifikası verilir.  Aşağıda sınav elde edilecek sonuçlara göre puan baremleri verilmiştir;36

Sınav neticesinde öğrenci Grade A seviyesinde bir sonuç elde etmiş ise C2 seviyesinde CAE sertifikası almaya hak kazanır. Eğer öğrenci Grade B ya da Grade C seviyesinde bir sonuç elde etmiş ise bu durumda C1 seviyesinde CAE sertifikası almaya hak kazanır. Sınav notu daha düşük olan adaylar, CAE sınavının gerektirdiği standarda ulaşmamış sayılır. Bununla birlikte eğer öğrenci C1 Seviyesinin altında bir sonuç elde etmiş ama B2 seviyesinin üstünde kalmış ise B2 seviyesinde Cambridge English Sertifikasını almaya hak kazanır.

CAE Sınavının İçeriği;

CAE sınavı Okuma, Yazma, İngilizce kullanım, Dinleme ve Konuşma olmak üzere 5 bölümden oluşur ve her bölüm toplam sonucunuzun %20’sini temsil etmektedir.

 

 

Okuma Bölümü:

Toplam 1 saat 15 dakika ve 4 bölümden oluşmaktadır. 34 sorudan oluşan okuma bölümünde gazete, magazin, kitap,broşür ve benzeri metinleri rahatlıkla anlamanız ve boşluk doldurmalı ve çoktan seçmeli soruları cevaplamanız gerekmektedir.

38

40

Yazma Bölümü:

Toplam 1 saat 30 dakika ve 2 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümde, verilen beş konudan bir tanesini okuyup yorumlamanız, ikinci bölümde ise kompozisyon yazmanız istenmektedir.

41

45

İngilizce Kullanımı Bölümü:

Toplam 1 saat sürer ve 5 bölümden oluşmaktadır. 50 sorudan oluşan bu bölümde dilbilgisi ve kelime bilginizi ne kadar iyi kullanabildiğiniz test edilir.

46

Dinleme Bölümü:

Yaklaşık 40 dakika civarında olup 4 bölümden oluşmaktadır. 30 sorudan oluşan bu bölümde monolog – anons, radyo yayını, anekdot, eğitimsel konferans, diyalog, radyo yayını, mülakat, münazara vb. konuşmaları takip edip anlamanız beklenmektedir.

50

70

Konuşma bölümü:

Toplam 15 dakika 4 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümde etkili bir şekilde iletişime geçme kabiliyetiniz sınanmaktadır.

80

Cambridge Üniversitesi’nin düzenlediği, 1913 senesinde yürürlüğe giren CPE sınavı anadili İngilizce olmayan adaylar için tasarlanan Cambridge ESOL un uygulamış olduğu en ileri düzey İngilizce sınavıdır. Bu sınav profesyonel ve akademik alanda ileri düzeyde iletişim kurma kabiliyetinizi göstermek için tasarlanmıştır. Avrupa dil pasaportu düzeyi C2′ ye karşılık gelir. Dünya çapında sayısız üniversite, şirket ve devlet kurumunca ileri düzey İngilizce bilgisinin kanıtı olarak kabul görür.

Sınav okuma, yazma, İngilizcenin kullanımı, dinleme ve konuşma bölümlerinden oluşur. Bu düzeyde İngilizce konuşanlar profesyonel ve akademik alanda ileri düzeyde iletişim kurabilir.

CPE sınavına advanced seviyesinden sonra girilmesi tavsiye edilir. Avrupa dil pasaportu düzeyi C2′ e karşılık gelir.

Avrupa Lisan Yabancı Dil Kursu‘nda  CPE Sınav Hazırlık Eğitimleri

Sınav sistemiyle paralel olarak CPE hazırlık eğitimleri 5 bölümden oluşmaktadır. (Listening, Speaking, Reading, Writing, Use of English) CPE sınıflarına alınan ve zaten belirli bir seviyede İngilizce bilgisine sahip olan öğrenciler taktik ağırlıklı bir sınav olan CPE’de performansı artırmayı amaçlayan bir eğitim anlayışıyla yetiştirilirler.

Eğitim sistemi, sınav sistemi ve stratejileri doğrultusunda uygulama içeriklidir ve Genel İngilizce eğitim çalışmalarını içermez.

CPE sınavına yönelik eğitimler 6. kur seviyesinde olan yani advanced seviyesi ve üzerindeki öğrenciler için uygundur.

Avrupa Lisan Yabancı Dil Kursu‘nda  CPE sınav hazırlık programları özel ders olarak verilmektedir.

Eğitim Materyalleri

89