GMAT

GMAT

Yurtdışında işletme, pazarlama, finans konularında eğitim veren üniversitelerin pek çoğu yüksek lisans veya MBA programlarına öğrenci kabulünde GMAT sınavını referans almaktadırlar. GMAT sınavının geçerliliği beş yıldır. GMAT, öğrencinin akademik kariyerinde karşılaştığı diğer testlerden çok büyük farklılıklar arz eder. Bu testte, sizin bilgi birikiminiz ve test çözüm becerinizin her ikisindeki başarınız ölçülür. GMAT diğer özelliklerinin yanında bir dayanıklılık ve sabır testidir.

Özel AVRUPA LİSAN Yabancı Dil Kursu‘nda GMAT Sınavı Hazırlık Eğitimleri

Sınav sistemiyle paralel olarak GMAT hazırlık eğitimleri 4 bölümden oluşmaktadır. (Sözel, sayısal, yazınsal analitik ve akıl yürütme/muhakeme) GMAT sınıflarına alınan ve zaten belirli bir seviyede İngilizce bilgisine sahip

olan öğrenciler taktik ağırlıklı bir sınav olan GMAT ’de performansı artırmayı amaçlayan bir eğitim anlayışıyla yetiştirilirler.

Eğitim sistemi, sınav sistemi ve stratejileri doğrultusunda uygulama içeriklidir ve Genel İngilizce eğitim çalışmalarını içermez.

GMAT sınavına yönelik eğitimler 5. veya 6. kur seviyesinde olan yani upper intermediate seviyesi ve üzerindeki öğrenciler için uygundur.

Eğitim Materyalleri

GMAT Sınav Hazırlık Programlarında eğitim materyali olarak Kaplan Yayınlarının New GMAT Premier 2013 isimli kitabı kullanılmaktadır.

63

GMAT (Graduate Management Admission Test);

GMAT sınavı çoğunlukla yurtdışında işletme üzerine yüksek lisans (MBA) yapmak isteyen adaylar ve bu eğitimi veren kurumlar tarafından tercih edilir.  Bu bölümde iddialı okulların çoğu GMAT sınavını şart koşmaktadır.

GMAT sınavı Graduate Management Admission Council (GMAC) tarafından yönlendirilen ve Pearson VUE tarafından gerçekleştirilen bir sınavdır.

GMAT sınavına başvuranlar;

Amerika’da, Kanada’da veya Türkiye’de yüksek lisans ve doktora programlarının yönetim ve işletme benzeri bölümlerine başvurmak isteyen öğrenciler katılır.  Bununla birlikte adayların minimum 18 yaşı doldurmuş olmaları gerekmektedir.  Bu duruma istisna olarak 13 – 17 yaş aralığında bulunan adaylar, Veli ya da Vasilerinden temin edilmiş yazılı izinle sınava katılabilmektedirler. Ayrıca adaylar 12 aylık dönem içerisinde sınava sadece 5 sefer katılabilmektedirler.

GMAT Sınavına Hazırlanmak için gerekli olan seviye;

Çoğu üniversite’nin taban puan olarak kullandığı 600 ve üzerinde puan almak için en az upper intermediate seviyesi uygun kabul edilmektedir. Bununla birlikte Özel AVRUPA LİSAN Yabancı Dil Kursu‘nda her seviyeden öğrenciler için çözüm sunmaktadır.

GMAT Sınavının Süresi;

Bu sınavın toplam süresi 3 saat 30 dakikadır. Bununla birlikte aralarda uygulanan isteğe bağlı dinlenme molaları ile sınav 4 saate yakın sürebilmektedir.

GMAT kabul eden kuruluşlar;

GMAT Amerika’daki yüksek lisans ve doktora programlarının işletme, yönetim bölümlerine başvuracak öğrencilerin girmesi gereken bir sınavdır. Günümüzde GMAT testi sonuçları özel sektörde İngilizce bilgisinin güvencesi olarak saygın bir yer edinmiştir. Özellikle personel alımlarında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. GMAT sınavı Amerika, Kanada ve Türkiye’de birçok üniversite tarafından kabul görmektedir.

GMAT Sınavı Sonuçları Geçerliliği;

GMAT sınavı geçerlilik sınavı 5 yıldır.

GMAT sınavına nasıl başvurulur?

GMAT sınavına online, telefon, posta veya faks ile kayıt olunabilmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurular için en az 15 gün öncesinden başvurulmalıdır. Online ve telefon yoluyla yapılan kayıtlar için en geç sınav tarihinden 24 saat öncesi baz alınmalıdır.

Online kayıt için www.mba.com web sitesi kullanılmaktadır. Kullanıcılar bu site üzerinde oluşturacağı kullanıcı hesabı ve profili sayesinde sınav ücreti hariç herhangi bir ekstra ücret ödemeden başvurularını tamamlayabilmektedirler.

Telefonla kayıt işlemi, Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa/Orta Doğu/Afrika bölge ülkeleri için  +44 (0) 161 855 7219 numaralı telefon üzerinden saat 09:00 – 18:00 arasında gerçekleştirilmektedir. Bu işlem dahilinde sınav ücreti hariç 10 USD ekstra ücret ödenmesi gerekebilmektedir. Faks ile kayıt için gerekli numara: Faks: +44 (0) 161 855 7301

Posta veya faks ile başvurmak için mutlaka GMAT® Appointment Scheduling form önceden doldurulmalıdır. Bu formu doldurmak için Test Merkezi ID numarası (Test Center ID) ve Ülke Koduna (Country Code) ihtiyaç vardır.  Pearson VUE,  GMAT testine başvuru, test ile ilgili tüm resmi işlemler ve GMAT sınavını

düzenlemekle yetkili kurumdur. Bu kurum tarafından İstanbul’ da GMAT testinin yapıldığı merkez detayları aşağıdaki gibidir;

Ülke kodu: TUR Test Merkezi ID numarası: 50508
Adres: Pearson Professional Centers-Istanbul, Turkey Address: BJK Plaza, A Blok
Süleyman Seba Cad. No:92 Akaretler, Besiktas Istanbul, 34357
Telefon: +90 (212) 227 4937

Posta ile kayıt için gerekli adresPearson VUE Attention: GMAT® Program PO Box 581907 Minneapolis, MN 55458-1907 USA

GMAT Sınavında Yaygın Anlamda Kabul Gören Skorlar;

GMAT sınavları yıllar içinde farklı şekil ve farklı puanlama formatlarıyla uygulanmıştır. Bu sınavların sonuçlarında ortak bir yeterlilik kararı kabul edilmemesine karşın genel bir takım skor kabulleri olmuştur. Genel anlamda hedeflenmesi gereken skor 600-800 puan arasıdır.

GMAT Sınavının İçeriği;

Bu sınav sayısal, sözel, yazınsal analitik ve akıl yürütme/muhakeme olmak üzere 4 bölüme ayrılmıştır.

Sözel Bölüm:

Bu bölüm eleştirel yaklaşım (15 soru), cümle düzeltme (13 soru) ve okuduğunu anlama (13 soru) ile toplam 41 soru içerip 75 dakikadan oluşmaktadır.

Sayısal Bölüm:

Bu bölüm problem çözümü (24 soru) ve veri yeterliliği (13 soru) ile toplam 37 soru içerip 75 dakikadan oluşmaktadır.

Yazınsal Analitik Bölümü:

Yazma becerinizin ölçüldüğü testtir ve yaklaşık 30 dakika süresi bulunmaktadır.

Akıl Yürütme  / Muhakeme bölümü:

Akıl yürütme / muhakeme becerilerinin ölçüldüğü testtir. 12 sorudan oluşur ve 30 dk sürer.

69